Geschiedenis

In 1916 liepen er enthousiaste scouts op straat met trommels en klaroenen. Later werd er het Jachthoornkorps Scouting Den Haag gevormd, bestaande uit alleen mannen. In 1982 werd er overgestapt op chromatische instrumenten en was het Drum en Brass Corps Scouting Den Haag een feit. Vanaf dat moment mochten er vrouwen mee musiceren. De instrumentatie van de drumfanfare was gebaseerd op een Engelse brassband. Eind 1992 was het weer tijd voor een overstap. Lopen op straat werd vaarwel gezegd, de naam gewijzigd in Randstad Brass Adventure en het orkest ging als een volwaardige brassband verder.

In februari 2017 nam Patricia Geertse het stokje over van dirigent Sarif Tribou. Sarif heeft vele jaren met veel elan het orkest geleid. Mooie jaren met de bandleden in het paarse tenue. Het jaar daarop wisselde de kleur van het tenue naar lichtblauw tijdens het Bedtime Stories concert. Voor de zaal een complete verassing en tekenend voor de frisse weg die de band heeft ingeslagen.

Een kroontje op het werk van Patricia en de hele band is ongetwijfeld onze deelname aan het concours in Veldhoven in november 2019. Het was al een hele tijd geleden dat de band op councours was geweest, maar de jury was zeer overtuigd. Het resultaat was een eerste prijs met promotie van de vierde naar de derde divisie. Ook de concours sceptici onder de band leden liet het niet onberoerd. De overtuiging is terug dat we met zijn allen nog veel meer kunnen groeien. De mooie dynamiek van een brassband.

Wat ons bindt is dat we onze kwaliteiten het liefst laten zien in wervelende concerten. Helaas zijn we nu beperkt door de corona crisis, maar als het weer kan …