Dirigent

Sinds februari 2017 staat Patricia Geertse als dirigent voor ons orkest. Zij kent de brassband wereld als geen ander. Zij is jong begonnen bij Brassband Apollo Domburg in Zeeland waar ook haar moeder en opa speelde. Niet dat deze zich hoefden te bemoeien met de instrument keuze, het werd een cornet, en ander muzikale zaken maar toch. Patricia wist al precies wat ze wilde.

Huug Steketee, daar op strandvakantie, herkende haar talent en zeker ook haar gedrevenheid. De weg naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd ingeslagen. Daar studeerde ze af met als hoofdvak trompet. Ze deed daarnaast ook nog de voltijd studie Hafabra-directie aan het Codarts te Rotterdam. De basis was gelegd en de weg vervolgd.

Als muzikant speelt Patricia momenteel 2e solobugel bij het Orkest Koninklijke Marechaussee en ook bugel en trompet in hun koperkwintet. Daarnaast is ze na 14 jaar solocornet/repiano te hebben gespeeld sinds 2018 de bugeliste van Brassband Rijnmond. In haar studiejaren is ze 5 jaar lang de trompettiste geweest bij het Ricciotti ensemble. Dit ensemble onderscheidt zich door voor meer dan 50% te spelen in sociale instellingen, waar symfonische muziek niet zo gangbaar is als in een concertzaal. Denk hierbij aan zorginstellingen, maar bijvoorbeeld ook aan gevangenissen. Dit ensemble heeft haar voor een groot gedeelte gevormd tot wie ze nu is.

Ook het mooie vak van dirigent werd door Patricia met passie opgepakt. Ze heeft meerdere orkesten gedirigeerd waaronder het orkest waar ze zelf is begonnen als muzikant. Veel heeft ze geleerd van topdirigenten als Philip Harper, de gebroeders Childs en Luc Vertommen. Ieder jaar gaat ze nog naar een Summerschool in Wales waar ze les krijgt van Nick Childs, Owen Farr, Tom Hutchinson en Richard Marshall.

Wat haar in het dirigeren aanspreekt is het groepsproces, het overdragen van de brassband cultuur en de variatie in het werk. Wat ze bij Randstad Brass vindt is een leergierige club, die enthousiasme uitstraalt op het podium. Divers, gedreven, maar ook heel ontspannen. Haagse humor ligt op de loer. 

Wat ze met Randstad Brass Adventure wil bereiken is het geven van enthousiaste optredens,  waarbij de band ook kan laten zien wat ze geleerd hebben tijdens de repetities en het instuderen thuis. Optredens moeten blijven hangen bij het publiek. Teruggevraagd of herkend worden is het mooiste compliment. Wat betreft concoursen vindt ze de uitslag minder belangrijk, maar het is wel het moment om te laten zien wat je geleerd hebt. Er hard voor werken en daarna lekker kunnen ontspannen. Met een blij gezicht trots zijn op het resultaat.

Tijdens de repetities hoopt Patricia te bereiken dat samen muziek maken het vrije denken stimuleert en dat de dagelijkse routine wordt onderbroken met de meest fantastische hobby die er bestaat!

Mooie samenwerking toch?